Over ons

Een actieve mantelzorger is een persoon die regelmatig een naaste (ouder, partner, kind…) helpt bij een situatie van afhankelijkheid (fysieke of mentale handicap, chronische ziekte, ouderdom...) en dit alles terwijl men nog professioneel actief is. Op vandaag wordt het aantal mantelzorgers in België geschat op 860 000 personen. Dit is 10% van de Belgische bevolking, alle groepen samen.

Actevio is een programma dat ondersteuning biedt aan de professioneel actieve mantelzorger. Een naaste hulp bieden kan een aanzienlijke werklast met zich meebrengen maar net zozeer een grote emotionele last.

Dat is waarom wij onze diensten aanbieden via uw werkgever en we u een aantal tools en een reek exclusieve artikelen aanbieden om u te begeleiden en te ondersteunen in uw leven als zowel mantelzorger als professioneel actieve.

Daarnaast stellen we een lijst met specifieke diensten ter beschikking die ervoor moeten zorgen dat u voelt dat er naar u geluisterd wordt, dat u raad kan vragen of toegang heeft tot een lijst met hulpmiddelen om beter met uw situatie en die van de zorgbehoevende om te gaan.